Dnes je 4. května 2024, svátek má Květoslav

Areál Loděnice se nachází při slepém rameni řeky Olše v jižní části zámeckého parku (park Boženy Němcové). Svým pojetím a umístěním vytváří přirozený rekreační prostor pro obyvatele města i jeho návštěvníky. V roce 2011 byla dokončena rozsáhlá rekonstrukce areálu, ve kterém se nyní nachází hlavní budova Loděnice s občerstvením a skladem pro lodičky. Pod zastřešenou terasou je k dispozici velký krb a místa k posezení. Návštěvníci přivítají rovněž další možnosti trávení volného času ať už aktivně nebo relaxačně využitím zdejších hřišť pro různé míčové hry a jiné sporty a spousty odpočivných ploch a zejména projížďky na lodičkách. Stejně jako na ostatních úsecích řeky Olše, tak i zde je možno si zarybařit. Jezero patří k povodí Olše jako rybářský revír povodí Olše 3A. Lov je zde povolen celoročně.

Areál je provozován zapsaným spolkem Iniciativa Dokořán, který pořádá různé kulturní akce a festivaly. K dispozici je velkokapacitní stan a podium. 

Kultura v srdci
Původní myšlenka Iniciativy Dokořán bylo zlepšit kulturní situaci v Karviné a vytvořit komunitu lidí. To se podařilo a koncepce se ukotvila na několika denním festivalu a tím byl legendární festival Dokořán, který jsme pořádali 12 let. Ale jak už to tak bývá, chtěli jsme víc a proto jsme v roce 2017 vymysleli novou koncepci a upustili jsme od festivalu a uspořádali jsme několik menších akcí, za letní sezónu jich je zhruba 40. Snažíme se dělat akce pro všechny věkové skupiny, tak ať si každý najde to své.

Jaké akce děláme?
Akce máme rozdělené podle toho na jakou cílovou skupinu míříme. Sezonu začínáme slavnostním otevřením v květnu, pořádáme Karvinský Majáles, Slavnosti piva a guláše, Jazz and Coffee, Karviná rocks, Mimoproudy, Den dětí, DnB večírky, Helax open air, Sportovní den, přednášky, divadla, cestopisy, nedělní poslechové koncerty a samostatné koncerty nejrůznějších umělců.

V roce 2019 jsme přivítali umělce jako: Robert Křestaň a Druhá tráva, Zoči Voči, Lvcas Dope, Paulie Garand, Dj Wich, Dj Flyptick, Furtlajf, Doga, AC/CZ, Drops, Chanson Tap, Kaczi, Acoustic Irish, Jablunkovanka, Pokáč, Miroslav Donutil, Jaroslav Dušek, Limetal, Doga, Visací zámek, Goofycow, Trabantem napříč kontinenty a mnoho dalšího.

Informace o všech chystaných akcích naleznete zde na stránkách v kalendáři akci a nebo na Facebooku Lodičky Dokořán.

 

Otvírací dobaProvozní doba
Od dubna do října

 


Galerie

Obrázek

Informace

Adresa:
Areál Loděnice
park Boženy Němcové
Karviná-Fryštát
733 01

Kontakt:
+420 736 654 401

Další:
Bezplatné parkování ve vzdálenosti 100 metrů
Bezbariérový přístup
Ano

Mapa

Chtěli byste nám něco sdělit?

Nastavení cookies