Dnes je 28. března 2024, svátek má Soňa

Karviná pro rodinu

Karviná pro rodinu

 

Jsme rádi, že jste navštívili naše nové stránky Karviná pro rodinu a jak již sám název napovídá, jsou celé věnované vám, jedné naší významné skupině obyvatel, která se označuje jako rodina. A proto, že jste tyto stránky vyhledali, patříte určitě k těm, kterým má tento projekt co říct a nabídnout.

Jistě nám dáte za pravdu, že Karviná je dobré místo k životu, minimálně tak dobré jako ostatní města v naší zemi. Má toho spoustu co nabídnout napříč všemi skupinami obyvatelstva. Jsou však určité skupiny, které si zaslouží větší pozornost a intenzivnější zájem. A jednou takovou skupinou jste právě vy.

A proč? Tvoříte základ pro život ve společnosti, jste nositelem prosperity daného místa a to nejsou jen plané fráze. Kde se dobře daří rodinám, tam se dobře žije všem. Roste počet obyvatel a na svět přichází více dětí, protože rodičům se v daném místě dobře žije a jsou rozhodnuti v něm zůstat, pracovat a vychovávat své děti, které pak mají dobrou motivaci a příklady zůstat žít ve svém rodném městě také.  

Zvláště v dnešní hektické době není jednoduché vychovávat děti. Předpokládáme, že každé povzbuzení a sebemenší pomoc vám to usnadní, či třeba jen zpříjemní, a proto věříme, že se nám zde podařilo udělat potřebné kroky pro vytvoření vhodných podmínek a dostatečného prostoru pro harmonický rozvoj rodiny v našem městě.

Tedy zpět k našemu projektu - Karviná pro rodinu

Co zde najdete a čím můžete přispět i vy? Jednoduše a stručně vám tyto stránky chtějí přehledně nabídnout komplexní škálu služeb, atrakcí, akcí, zařízení a všech míst, které jsou tzv. family friendly, tedy vstřícné rodině.

Karviná pro rodinu mapuje současnou nabídku, ale dává prostor i vám, abyste se vyjádřili, dali podnět, co byste rádi doplnili a co vám zde pro dokonalý komfort té vaší rodiny schází. Budeme se těšit i na vaše tipy na zařazení přátelského místa, o kterém víte, ale na těchto stránkách ještě chybí. My váš námět určitě rádi, pokud splňuje některý ze znaku prorodinné nabídky, zařadíme.    

  

Karvinská místa pro rodinu, která zde a na této MAPĚ najdete, jsou:

  • prorodinná při výchově a vzdělávání: mapa zahrnuje všechny školy a školky, které jsou v našem městě rovnoměrně rozmístěné v jeho jednotlivých částech a které nabízí dostatečnou kapacitu za současného zachování kvality vzdělávání, dále zde najdete i příležitosti pro vyšší vzdělání (střední a vysoké školy), poradny a další vzdělávací instituce se zaměřením na rodiny.
  • prorodinná s inspirací pro volnočasové aktivity: v rámci této oblasti se zde pod jednotlivými piktogramy nachází sportovní kluby a různé zájmové kroužky a organizace, které se zaměřují na volný čas a zdravé vyžití vašich ratolestí a taky tak trochu na to, aby ulevily vám. 
  • prorodinná pro zdraví: zdraví dítěte je to nejdůležitější, co vás prioritně zajímá a tak doufáme, že aktuální přehled poskytovatelů těchto zdravotnických služeb se zaměřením na děti přivítáte.
  • prorodinná výhodně: prioritou je vždy zdraví, to je nezpochybnitelné, ale finance, ať chceme nebo ne, jej hned následují. A pochopilo to již mnoho poskytovatelů služeb i prodejců, kteří nabízí slevy zaměřené na rodiny a děti.
  • prorodinná zábavně a zážitkově: už odmala víme, že život může být zábavný i vážný nebo tajemný a jako malí jej celý vidíme pohádkově. Tato oblast se zaměřuje na přehled akcí pro rodiny s dětmi, inspiraci pro volný čas jako např. kino pro děti, představení pro děti.
  • prorodinná oddychově i s miminkem: výzvou pro rodiče bývá i tak banální věc jakou je třeba návštěva restaurace s dítětem v kočárku, natož pak,  s více malými dětmi.  I tomu se už někteří provozovatelé přizpůsobili a vybavili svá zařízení např. přebalovacími pulty, místy pro diskrétní kojení, bezbariérovým vstupem pro kočárky a pro trochu větší děti např. dětskými koutky, v restauracích dětskými židlemi, dětským menu apod.

  

Klidně se dál ptejte, zajímejte a pište. Budeme rádi, když se zapojíte a pomůžete nám tak spoluvytvářet tuto prorodinnou síť a dále zlepšovat podmínky života v Karviné. Své náměty a tipy na zařazení dalších míst nám můžete poslat na e-mail prorodinu@karvina.cz nebo můžete vyplnit anketní formulář.

Co vám v Karviné mezi family friendly nabídkou chybí? Co vám chybí v přehledu na těchto stránkách? My budeme i nadále oslovovat ty, kteří mohou také ještě něčím přispět a průběžně náš web doplňovat. Vaše náměty k tomu, co vám v Karviné chybí, posílejte prosím do konce srpna, abychom s nimi již mohli pracovat při dalším plánování rozvoje města.

Chtěli byste nám něco sdělit?

Nastavení cookies