Dnes je 29. dubna 2024, svátek má Robert

Blog

Napsal Hudeček Lukáš | 2023-09-18 13:40:35

Pobočka Regionální knihovny Karviná na Masarykově náměstí ve Fryštátě bude v novém.


Začala rekonstrukce knihovny na Masarykově náměstí

Upozorňujeme, že od dnešního dne 18. září do konce roku 2023 budou Středisko polské literatury a Středisko hudby a umění v Karviné-Fryštátě z důvodu rekonstrukce uzavřeny. Polské knihy si můžete půjčovat od 25. září 2023 v knihovně v Karviné-Mizerově na ulici Centrum 2299 v 1. patře, oddělení pro dospělé a na pobočce v Karviné-Novém Městě. Vypůjčené knihy můžete vrátit na všech pobočkách knihovny nebo do biblioschránky před budovou v Mizerově. Inzeráty přijímáme na telefonu 596 312 477 a e-mailu polske@rkka.cz. Akce budou přesunuty do Karviné-Mizerova, setkání v rámci Bookstartu se budou konat v Městském informačním centru na Masarykově náměstí 34/17 v Karviné-Fryštátě. O všech akcích a změnách vás budeme průběžně informovat.

Čtenáři a návštěvníci karvinské knihovny se mohou těšit na atraktivnější uspořádání a vybavení Střediska hudby a umění a Střediska polské literatury na Masarykově náměstí v Karviné-Fryštátě. Prostorbude rozdělen do zón – odpočinková, poslechová, tvořivá a kreativní nebo autorská. Přední místnost získá lepší akustiku a bude doplněna nábytkem pro neformální sezení. Bude zde ponechána možnost autorského projevu, setkávání nebo ke kreativnímu vyžití návštěvníků všech věkových kategorií. Budou zde realizovány kulturní a společenské aktivity. Díky stavebním úpravám, vybudování bezbariérového WC a pořízení schodolezu budou tyto aktivity přístupné i osobám se zdravotním postižením, včetně aktivit s individuálním přístupem k osobám se specifickými potřebami.

Dalším krokem projektu bude vybavení IT technikou na pobočkách v Mizerově, Fryštátě a Novém Městě a zajištění bezpečnosti návštěvníků novým kamerovým systémem na pobočkách ve Fryštátě a Novém Městě. Nově pořízené LCD monitory ve vstupních prostorách poboček ve Fryštátě, Novém Městě a Mizerově budou informovat o dění ve městě. Projekt řeší také zvýšení ochrany knihovních fondů čipovou technologií RFID na střediscích ve Fryštátě a v Novém Městě.

 

Projekt „Regionální knihovna Karviná, revitalizace a vybavení objektů knihovny“, reg. č. CZ.06.04.04/00/20_001/0000433, je realizován v rámci Integrovaného regionálního operačního programu 2021–2027 a je spolufinancován Evropskou unií.


Galerie

Obrázek

Kategorie

Informace

Chtěli byste nám něco sdělit?

Nastavení cookies