Dnes je 29. dubna 2024, svátek má Robert

Blog

Napsal Hudeček Lukáš | 2023-07-25 07:18:38

Už 2. srpna si budeme moci zaplavat v opraveném bazénu.


Blíží se otevření krytého bazénu

Karviná dokončila po dvou a půl letech rozsáhlou rekonstrukci krytého bazénu, který dosloužil po téměř 33 letech nepřetržitého provozu. Na kompletní nabídku služeb městského bazénu, který prošel náročnou komplexní přestavbou, se veřejnost a rekreační i sportovní plavci mohou těšit od středy 2. srpna 2023.

„Zmodernizovali jsme malý i velký plavecký bazén, přistavěli jsme relaxační bazén a wellness část se saunovým světem. Návštěvníci se mohou těšit i na odpočinkovou terasu. Součástí je provozovna s občerstvením. Nově jsou na krytém bazénu i turnikety pro vstupy do jednotlivých částí. Výsledné dílo a výše vstupného odpovídá standardům bazénů podobných v celé České republice. Veřejnost určitě uvítá i vybudovanou část rekreace, o níž jsme objekt rozšířili. Samozřejmě jsme zachovali to, co se osvědčilo - plavecké parametry bazénu. Jsme jedno ze tří měst v republice, které má osmidráhový bazén velikosti 25 metrů. Podpora plaveckého sportu v Karviné bude pokračovat, oddíl Kosatek má už více než padesátiletou historii,“ uvedl náměstek primátora města Karviné Andrzej Bizoń (nestr. za SOCDEM).

 Díky silnému stavebnímu dozoru a pravidelným kontrolním dnům byl průběh stavby pečlivě monitorován, v předstihu se řešily možné komplikace stavby a harmonogram byl dodržen i přes nelehkou situaci ve stavebnictví. „Krytý bazén je největší investicí, kterou Karviná v poslední době realizovala výhradně z vlastního rozpočtu. Věřím, že nově zrekonstruovaný bazénový komplex se bude lidem líbit, bude dobře sloužit našim školám a školkám a stane se perfektním zázemím pro náš plavecký oddíl Kosatky. Samozřejmě si také přeji, aby veřejnost zde našla oblíbené místo k odpočinku, užila si zdejší wellness centrum a aby zde návštěvníci rádi trávili svůj volný čas,“ řekl primátor města Karviné Jan Wolf (SOCDEM).

 Rekreační část krytého bazénu je přistavěna od základu. „Skládá se ze čtvercové vířivé vany až pro dvanáct osob, vedle jsou dvě plavecké dráhy, polovina je s posuvným dnem. Dále je tady bloudivá řeka, nechybí brouzdaliště pro nejmenší a adrenalinová část s trojdílnou kamikaze skluzavkou s dojezdem do vody. Pokud by někomu bylo zima, bude se moct ohřát v jedné parní kabině, která je nově součástí bazénu. Tato rekreační část dosud chyběla, měli jsme zde vždy jen plavecké bazény, proto jsme se zaměřili na komplexnost nabídky. Zcela nově přistavěná je i wellness část, která bude mít samostatný vstup mimo bazén,“ uvedl jednatel společnosti STaRS Karviná Petr Dyszkiewicz.  

 Nezapomnělo se na důstojné zázemí pro plavčíky a také trenéry a členy plaveckého oddílu Kosatky, kteří už na znovuotevření nově zrekonstruovaného bazénu netrpělivě čekají. „Těšíme se opět na společné tréninky. Během rekonstrukce jsme využívali k trénování bazény blízko Karviné, bylo to náročnější jak pro děti a mládež, tak i trenéry. Na zrekonstruovaném bazénu budou moci být tréninky všech kategorií ve stejnou dobu, jako tomu bylo v minulosti, tím pádem to bude opět pro všechny pohodlnější a o našich svěřencích, jejich potřebách, výkonu a snažení budeme mít větší přehled. V poslední době se opět zvyšuje poptávka po plaveckých kurzech, tak doufáme, že vyhovíme všem. Velmi pozitivně hodnotíme nové zázemí. Díky přístavbě třetího bazénu budeme mít dostatek místa pro různé varianty tréninků. Bazén je postaven dle pravidel plavání, což nám umožňuje opět pořádat plavecké závody. Těšíme se na podzim, kdy je budeme moci zase uspořádat u nás v Karviné,“ uvedl trenér oddílu Kosatky Karviná Tomáš Kałuža.

 Informace k provozu městského bazénu najdete na webu https://www.stars-karvina.cz/kryty-bazen.php.


Galerie

Obrázek

Kategorie

Sport

Chtěli byste nám něco sdělit?

Nastavení cookies